Vijf dagen wandelen door het oudste natuurpark van Zuid Tirol

Deze vijfdaagse huttentocht voert ons door het mooie natuurpark Schlern-Rosengarten in de Dolomieten, het oudste natuurpark van Zuid Tirol. Tijdens deze tocht maak je kennis met deze indrukwekkende omgeving. Zo lopen we over de Knuppelsteig door een mooie kloof, die meestal zorgt voor de nodige oh’s en ah’s, en steken we de Schlernvlakte over. Hier hebben we onder andere een schitterend uitzicht op de Seiser Alm, de grootste bergweide van Europa, en de grillige bergtoppen van de Rosengarten. We komen langs het prachtig gelegen Antermoiameer en hebben uitzicht op de Kesselkogel, de hoogste berg van de Rosengarten. We overnachten in karakteristieke berghutten, met elk haar eigen verhaal.

Uitgebreide informatie over deze huttentocht, zoals niveau, looptijden en hoogtemeters, prijs en aanmelding vind je op de site van berg freude guides*, onder “Karakteristieke berghutten in de Dolomieten“.
* In 2021 heb ik samen met mijn goede vriend en collega bergwandelgids Coen Weesjes een nieuw bedrijf opgericht, te weten: berg freude guides. Via dit bedrijf bieden wij onze huttentochten aan.