Een prachtig deel van de westelijke Dolomieten verkennen

In zeven dagen doorkruisen we drie berggroepen: de Schlern-, Rosengarten- en Langkofelgroep. Tijdens deze huttentocht ontdekken we de diversiteit van dit betoverende gebied; qua natuur, maar ook qua hutten en eten. Zo lopen we door sprookjesbos en over bergweides; steken de Schlern hoogvlakte over met aan de ene kant een prachtig uitzicht op de Seiser Alm, de grootste bergweide van Europa, en aan de andere kant de imposante steile toppen van de Rosengartengroep. Middenin het indrukwekkende Langkofelmassief overnachten we in de spectaculair gelegen Langkofelhütte. Als we langs het ijskoude Antermoiameer komen, wanen we ons op de maan. In het zuidelijke deel van de Rosengartengroep ‘klauteren’ we, soms met staalkabels en -beugels gezekerd, door rotsachtig terrein en tot slot dalen we in Geröll (losse stenen) af naar de oergezellige Grasleitenhütte.
Kort gezegd, gevarieerder vind je het niet snel 😉

Uitgebreide informatie over deze huttentocht, zoals niveau, looptijden en hoogtemeters, prijs en aanmelding vind je op de site van berg freude guides*, onder “Verken de westelijke Dolomieten“.
* In 2021 heb ik samen met mijn goede vriend en collega bergwandelgids Coen Weesjes een nieuw bedrijf opgericht, te weten: berg freude guides. Via dit bedrijf bieden wij onze huttentochten aan.