BEDRIJVEN

Stel je eens voor:

  • Geen drukte van kantoor en de alledaagse hectiek, maar de rust en ruimte van het berglandschap!
  • Geen internet, maar bord- en kaartspelletjes!
  • Geen stress, maar mentale ontspanning!
  • Geen vluchtig contact, maar tijd voor elkaar!

Het kan, tijdens een bergwandeltocht onder begeleiding van Mount Arnold. De ervaring leert dat zo’n tocht de deelnemers en de groepsdynamiek verandert. Mensen komen dichter tot elkaar en leren elkaar beter kennen, waardoor het wederzijdse begrip en respect groeit. Enerzijds door de fysieke inspanning, die ieder voor zich levert, maar die je ook als groep moet leveren. Anderzijds doordat je 24 uur per dag met elkaar onderweg bent; je eet samen, je slaapt samen, je helpt elkaar op lastige passages of als iemand er doorheen zit. Er ontstaat een “wij-gevoel”. Iets waarvan je in Nederland nog lang de vruchten plukt.

Je kan nog een stap verder gaan en de tijd in de bergen gebruiken om een stap te zetten in je persoonlijke ontwikkeling en/of je ontwikkeling als team. Mount Arnold biedt hiervoor verschillende laagdrempelige mogelijkheden.

Een voorbeeld:
Een driedaagse wandeltocht, waarbij iedere dag in het teken staat van een eigen thema. Zo staat dag één in het teken van bewustwording; lichamelijk, geestelijk en mentaal/emotioneel. Dag twee staat in het teken van reflectie; waar sta ik, waar ben ik trots op en wat kan anders. Dag drie staat tenslotte in het teken van bezinning; waar wil ik heen.

Ben je benieuwd wat Mount Arnold voor jouw team en/of bedrijf kan betekenen?

Contact

 

 

SCHOLEN

Als leraar je leerlingen beter leren kennen? In een totaal andere omgeving? Waarbij het onderscheid tussen leraar en leerling enigszins vervaagd? Trek dan onder begeleiding van Mount Arnold de bergen in!

In de bergen ben je op elkaar aangewezen. Je moet op elkaar passen, elkaar motiveren en helpen. Samen iets ondernemen versterkt de onderlinge band, wederzijds respect groeit. De ervaring leert dat zo’n tocht de deelnemers en de groepsdynamiek verandert.

Onderweg geniet je van de betoverende bergwereld en merk je dat wandelen in de bergen iets met je lichaam en geest doet. De ruimte om je heen ontstaat ook van binnen, het hoofd raakt op een prettige manier leeg. Er ontstaat ruimte voor nieuwe ideeën en/of inzichten.

’s Avonds in de hut is er tijd voor een ouderwets spelletje kaarten of om de indrukken van die dag met elkaar te delen. Als je geluk hebt is er een muzikale leraar of leerling mee, die op de meestal aanwezige huttengitaar kan spelen.

Ben je benieuwd wat Mount Arnold voor jou en je leerlingen kan betekenen?

Contact