SPECIAAL DOEL GROEPEN

Het maken van een bergwandeltocht is voor veel mensen een bijzondere ervaring. De fysieke inspanning en de indrukwekkende omgeving zorgen voor een speciaal gevoel. Soms is het spannend, bijvoorbeeld langs een afgrond. Soms is het zwaar, bij veel hoogtemeters klimmen. Iedereen komt onderweg zijn eigen uitdagingen tegen.

Voor sommige mensen, bijvoorbeeld mensen met een autisme spectrum stoornis of een licht verstandelijke beperking, zijn de handelingen in het dagelijks leven al een flinke uitdaging. Laat staan wat het voor deze mensen betekent om een bergwandeltocht te maken?!

Waarom dan zo’n tocht maken? Omdat het deze mensen heel veel oplevert!

Allereerst een onvergetelijke ervaring in een indrukwekkende omgeving. Iets wat ze misschien nooit meer mee zullen maken.

Daarnaast biedt een bergwandeltocht de deelnemers verschillende kansen, zoals:

  • Bewust worden van hun eigen mogelijkheden.
  • Grenzen verleggen en overwinningen op zichzelf behalen.
  • Vergroten van hun zelfredzaamheid en daarmee hun gevoel van eigen waarde.
  • Nieuwe dingen ontdekken en leren, maar ook anderen wat leren.
  • Onderdeel uitmaken van een groep. Omgaan met groepsdynamiek. Samenwerken.
  • Een aantal dagen in een geweldige omgeving verblijven, die een positieve invloed heeft op hun lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Een tocht dus met allemaal aspecten, die (terug in Nederland) van pas komen in hun dagelijks leven!

Mount Arnold heeft de afgelopen jaren al meerdere van dit soort bergwandeltochten begeleid, waarbij er naar een speciaal doel toe gewerkt werd. “Het is altijd weer bijzonder om te ervaren hoeveel een bergwandeltocht met de deelnemers doet.”

Contact