Arnold Jansen
Arnold JansenGediplomeerd bergwandelgids

WIE IK BEN

Mijn naam is Arnold Jansen (1970). Ik ben een gediplomeerd en ervaren bergwandelgids voor zomer en winter. Mijn opleiding heb ik in Oostenrijk gevolgd, bij Bergwanderführerverband Steiermark. Van deze vereniging van bergwandelgidsen ben ik lid, zodat ik op professionele wijze bergwandeltochten kan begeleiden. Om mijn professionaliteit, kennis en vaardigheid te waarborgen volg ik jaarlijks bijscholingsopleidingen, o.a. bij deze vereniging, en maak ik tochten in veel verschillende gebieden in de Dolomieten en de Duitse en Oostenrijkse Alpen.

Voordat ik van mijn passie mijn beroep maakte, heb ik jarenlang met veel plezier en een enorme gedrevenheid ondernemers en ondernemingen in het Midden- en Kleinbedrijf geadviseerd op financieel en bedrijfseconomisch gebied. Van de ervaringen uit die tijd (vooral de gesprekken met veel verschillende mensen) pluk ik nog dagelijks de vruchten.

WAAR IK MET MOUNT ARNOLD VOOR STA

Mijn voornaamste doel met Mount Arnold is om jou veilig door de prachtige en spectaculaire bergwereld te gidsen en je daarbij een onvergetelijk avontuur te laten beleven. Ik wil jou graag laten zien hoe mooi de natuur is en je laten ervaren wat wandelen in zo’n indrukwekkende omgeving geestelijk en lichamelijk met jou doet.

Uiteindelijk hoop ik met Mount Arnold jou op verschillende gebieden een stukje bewustwording mee te geven, waar jij in jouw dagelijks leven wat mee kan. Deze gebieden komen samen in het motto van Mount Arnold: “Wandel in het nu, kijk met de open nieuwsgierige blik van een kind en ervaar wat de kracht en de schoonheid van de natuur met je doet!”

Wandel in het nu staat voor onze geestelijke aanwezigheid. Met onze volle aandacht aanwezig zijn bij dat wat we doen en ons niet laten afleiden door gedachten en/of andere (digitale) prikkels. Geniet vol overgave van het moment! Van wat je ziet, hoort en voelt! Stel je voor hoeveel intenser je dingen zult beleven?!

Kijk met de open nieuwsgierige blik van een kind betekent niets meer dan oog en waardering hebben voor de (kleine) dingen in ons leven. Wandel maar eens met een klein kind door de natuur en volg hem/haar. Sta stil waar hij/zij dat doet en kijk naar waar hij/zij naar kijkt. Wedden dat je meer ziet dan anders?!

Ervaar wat de kracht en de schoonheid van de natuur met je doet gaat over de positieve invloed van wandelen in de natuur op ons lichaam en onze geest. Door de laag-intensieve lichamelijke inspanning komen gedachten in beweging, het maakt je hoofd leeg. Laat vervolgens de prachtige bergwereld met zijn krachtige en rustgevende uitstraling toe in je lichaam en je voelt je als herboren.

MET WIE MOUNT ARNOLD SAMENWERKT

Omdat ik er van overtuigd ben, dat je samen meer kunt bereiken dan alleen werk ik met Mount Arnold veel samen met partners. De belangrijkste stel ik hieronder graag aan je voor:

Bergwanderführerverband Steiermark
Bergwanderführerverband Steiermark is de vereniging van bergwandelgidsen, waar ik mijn opleiding heb gevolgd, waar ik regelmatig bijscholingsopleidingen volg en waarvan ik lid ben.

Tirol Outdoor Experience
Tirol Outdoor Experience uit Hilvarenbeek heeft veel ervaring met het verzorgen van bergwandelreizen en andere actieve bergsportreizen. De afgelopen jaren heb ik al flink wat van hun reizen in Duitsland, Oostenrijk en Italië met veel plezier mogen begeleiden.

Schneeschuhwandern Lenggries en Bergwandern Lenggries
Schneeschuhwandern Lenggries organiseert wandeltochten op sneeuwschoenen. Bergwandern Lenggries organiseert voornamelijk dagwandeltochten en korte (twee- en driedaagse) huttentochten. Lenggries ligt in het zuiden van Duitsland, circa 60 km ten zuiden van München, op de grens met Oostenrijk. De wandeltochten vinden plaats in de bergwereld rondom Lenggries, zoals de Bayerische Voralpen, het Karwendelgebergte en het Rofangebergte.

Flow Reizen
Flow Reizen uit Weerd is dé specialist op het gebied van het organiseren van reizen voor mensen met een beperking, o.a. mensen met een lichte verstandelijke beperking of een autisme spectrum stoornis. Wat mij enorm aanspreekt bij deze organisatie is dat zij kijkt naar wat mensen, ondanks hun beperking, wél kunnen. In plaats van de nadruk te leggen op wat deze mensen, door hun beperking, niet kunnen.