Arnold Jansen
Arnold Jansen
Bergwandelgids / International Mountain Leader

WIE IK BEN

Mijn naam is Arnold Jansen (1970). Ik ben een gediplomeerd en ervaren bergwandelgids voor zomer en winter. Mijn bergwandelgidsopleiding heb ik in Oostenrijk gevolgd, bij Bergwanderführerverband Steiermark. Als aanvulling hierop heb ik de opleiding tot International Mountain Leader (IML) gevolgd via Vorarlberger Bergführerverband. Van deze organisatie ben ik lid, zodat ik op professionele wijze bergwandeltochten kan begeleiden. Om mijn professionaliteit, kennis en vaardigheid te waarborgen volg ik jaarlijks bijscholingsopleidingen, o.a. bij deze vereniging, en maak ik tochten in veel verschillende gebieden in de Duitse, Oostenrijkse en Italiaanse Alpen.

“Een avond gewijd aan het lezen van goede boeken is voor de geest wat een verblijf in de bergen is voor de ziel.”

André Maurois

WAAR IK MET MOUNT ARNOLD VOOR STA

Mijn voornaamste doel met Mount Arnold is om jou veilig door de prachtige en spectaculaire bergwereld te gidsen en je daarbij een onvergetelijk avontuur te laten beleven. Ik wil jou graag laten zien hoe mooi de natuur is en je laten ervaren wat wandelen in zo’n indrukwekkende omgeving geestelijk en lichamelijk met jou doet.

Uiteindelijk hoop ik met Mount Arnold jou op verschillende gebieden een stukje bewustwording mee te geven, waar jij in jouw dagelijks leven wat mee kan. Deze gebieden komen samen in het motto van Mount Arnold: “Wandel in het nu, kijk met de open nieuwsgierige blik van een kind en ervaar wat de kracht en de schoonheid van de natuur met je doet!”

Wandel in het nu staat voor onze geestelijke aanwezigheid. Met onze volle aandacht aanwezig zijn bij dat wat we doen en ons niet laten afleiden door gedachten en/of andere (digitale) prikkels. Geniet vol overgave van het moment! Van wat je ziet, hoort en voelt! Stel je voor hoeveel intenser je dingen zult beleven?!

Kijk met de open nieuwsgierige blik van een kind betekent niets meer dan oog en waardering hebben voor de (kleine) dingen in ons leven. Wandel maar eens met een klein kind door de natuur en volg hem/haar. Sta stil waar hij/zij dat doet en kijk naar waar hij/zij naar kijkt. Wedden dat je meer ziet dan anders?!

Ervaar wat de kracht en de schoonheid van de natuur met je doet gaat over de positieve invloed van wandelen in de natuur op ons lichaam en onze geest. Door de laag-intensieve lichamelijke inspanning komen gedachten in beweging, het maakt je hoofd leeg. Laat vervolgens de prachtige bergwereld met zijn krachtige en rustgevende uitstraling toe in je lichaam en je voelt je als herboren.

MET WIE MOUNT ARNOLD SAMENWERKT

Omdat ik er van overtuigd ben, dat je samen meer kunt bereiken dan alleen werk ik met Mount Arnold veel samen met partners. De belangrijkste stel ik hieronder graag aan je voor:

berg freude guides is mijn samenwerking met Coen Weesjes. Wij bieden huttentochten aan, waarbij het beleven van een intensieve, persoonlijke en duurzame ervaring centraal staat. Eén die je kijk op de natuur en het leven voor altijd verandert.

Filzmoos Aktiv biedt een breed scala aan begeleide outdooractiviteiten aan in de omgeving van Filzmoos. Denk daarbij aan dagwandeltochten, thema-wandeltochten (natuurfotografie, alpenbloemen, krachtplaatsen), klimmen en natuurfotografie workshops.

Bergschule Oberallgäu verzorgt al meer dan 50 jaar bergwandelreizen en al meer dan 40 jaar de Alpenoversteek (E5) van Oberstdorf in het zuiden van Duitsland naar Merano in het noorden van Italië.

Schneeschuhwandern Lenggries (Schneekristall) organiseert wandeltochten op sneeuwschoenen.
Lenggries ligt in het zuiden van Duitsland, circa 60 km ten zuiden van München, op de grens met Oostenrijk. De wandeltochten vinden plaats in de bergwereld rondom Lenggries, zoals de Bayerische Voralpen, het Karwendelgebergte en het Rofangebergte.