Een schitterende tocht naar de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze. Ook erg leuk en geschikt voor kinderen.

Het gebied
De Zugspitze is met 2.962m de hoogste berg van Duitsland en ligt, in de buurt van Garmisch-Partenkirchen, op de grens met Oostenrijk. Het is één van de kenmerkende bergtoppen van het Wettersteingebergte.

De tochtmogelijkheden
Grofweg heb ik in dit gebied twee mogelijkheden. Ofwel ik kies voor de rust, laat de Zugspitze voor wat het is en geniet van het prachtige Wettersteingebergte. Ofwel ik neem de drukte bovenop de Zugspitze voor lief en sta op de hoogste berg van Duitsland. In beide gevallen combineer ik de tocht met een bezoek aan de Höllentalklamm en/of de Partnachklamm, twee schitterende natuurspektakels.

Niveau van de tochten
De tocht door het Wettersteingebergte duurt vijf dagen en is er één voor de wandelaar met een redelijk goede conditie. De dagelijkse wandelingen hebben namelijk een kale looptijd (dus zonder pauze) van zo’n 6 uur. Natuurlijk kan een extra worden ingevoegd om toch ook de Zugspitze mee te pikken.
De tocht, waarbij we de Zugspitze beklimmen, is voor iedereen met een redelijke conditie te doen en duurt vier dagen. Deze variant is ook leuk om met kinderen te ondernemen.