BELEEF KARAKTERISTIEKE BERGHUTTEN IN DE DOLOMIETEN

Deze zomer organiseert Mount Arnold, in samenwerking met een bevriende Hüttenwirt, een ‘bijzondere’ vijfdaagse huttentocht. We overnachten in karakteristieke berghutten en wandelen door het mooie natuurpark Schlern-Rosengarten in de Dolomieten, het oudste natuurpark van Zuid Tirol.
Tijdens deze tocht maak je kennis met deze indrukwekkende omgeving. Zo lopen we over de Knuppelsteig door een mooie kloof, die meestal zorgt voor de nodige oh’s en ah’s, en steken we de Schlernvlakte over. Hier hebben we onder andere een schitterend uitzicht op de Seiser Alm, de grootste bergweide van Europa, en de grillige bergtoppen van de Rosengarten. We komen langs het prachtig gelegen Antermoiameer en hebben uitzicht op de Kesselkogel, de hoogste berg van de Rosengarten. Doordat we met een kleine groep op pad gaan is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht.

Wat maakt deze huttentocht nu zo ‘bijzonder’?
Zoals gezegd overnachten we tijdens deze tocht in karakteristieke berghutten met elk haar eigen kenmerkende verhaal. Het ‘bijzondere’ aan deze tocht is, dat iedere Hüttenwirt de tijd neemt om zijn verhaal persoonlijk aan ons te vertellen.


De route
St. Zyprian – Schutzhaus Tschafon – Knuppelsteig – Schlernhaus – Hochfläche des Schlerns – Schutzhaus Tierser Alpl – Plattkofelhütte – Rifugio Micheluzzi – Val Duron – Antermoiasee – Antermoiapass – Grasleitenpass – Grasleitenhütte – Tschamintal – St. Zyprian

De dagelijkse wandelingen
Het gaat tijdens deze reis niet om snelheid, af te leggen kilometers en/of te overbruggen hoogtemeters, maar om het genieten. Natuurlijk zullen we ons fysiek inspannen en zullen we (zoals gebruikelijk inde bergen) iedere dag vroeg op pad gaan. Op die manier hebben we namelijk ruimschoots de tijd voor onze wandelingen. Zonder tijdsdruk kunnen we zo maximaal genieten van de overweldigende natuur, de heerlijke lunches onderweg en de gezelligheid met elkaar. De dagelijkse wandelingen zijn voor iedereen met een redelijke conditie goed te doen en er zitten geen gevaarlijke passages in de wandelingen.

De tocht van dag tot dag
Maandag: looptijd 2 uur, 600 hoogtemeters stijgen
Dinsdag: looptijd 4 uur, 1.000 hoogtemeters stijgen en 300 hoogtemeters dalen
Woensdag: looptijd 5 uur, 500 hoogtemeters stijgen en 1.100 hoogtemeters dalen
Donderdag: looptijd 5 uur, 950 hoogtemeters stijgen en 700 hoogtemeters dalen
Vrijdag: looptijd 2 uur, 900 hoogtemeters dalen

Praktische informatie

PRIJS:
€ 675,= per persoon

Inclusief:
* 4 overnachtingen in een meerpersoonskamer op basis van half pension
* 5 dagen begeleiding door een gediplomeerd en ervaren bergwandelgids
* het exclusieve verhaal van de Hüttenwirten

Exclusief:
* heen- en terugreis
* persoonlijke uitgaven, zoals eten buiten de maaltijden om en drankjes
* verzekeringen (LET OP dat uw reisverzekering een goede bergsportdekking biedt!)

DATUM:
A) Van maandag 8 juli tot en met vrijdag 12 juli 2019
B) Van maandag 16 september tot en met vrijdag 20 september 2019

REISDUUR:
5 dagen

DEELNEMERS:
minimaal 5 en maximaal 10 personen

DEELNAME-EIS:
* goede lichamelijke gesteldheid en een redelijke conditie (voor looptijden tot 5 uur)
* “trittsicherheit”
* technisch lichte tot middelzware wandelingen

BENODIGDE UITRUSTING:
De deelnemers ontvangen ruim voor vertrek een uitgebreide uitrustingslijst.


Belangrijke bepalingen
* Deelname geschiedt op eigen verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid.
* De deelnemers hebben een passende bergsportverzekering.
* Arnold Jansen (Mount Arnold) heeft het recht het programma (o.a. uit zekerheidsoverwegingen) te veranderen. Indien hierdoor extra kosten gemaakt moeten worden, dan komen deze voor rekening van de deelnemers.
* Mijn algemene voorwaarden (AGB in het Duits) zijn van toepassing.

Organisatie
Deze tocht wordt georganiseerd door Mount Arnold en wordt aangeboden in samenwerking met de Hüttenwirten van de hutten, waar we overnachten (te weten: Schutzhaus Tschafon, Schlernhaus, Rifugio Micheluzzi en Grasleitenhütte).

De gids
Arnold Jansen is een ervaren en gediplomeerd bergwandelgids en is lid van de vereniging van bergwandelgidsen in Steiermark (Oostenrijk). Meer informatie over mij vind je onder ‘Over (Mount) Arnold‘.

Inschrijven/boeken
Het aantal plaatsen is beperkt, schrijf je daarom zo snel mogelijk in. Dit doe je door een mail te sturen naar info@mountarnold.com. In deze mail vermeld je de NAW gegevens en geboortedatum van de personen, die aan deze reis willen deelnemen. Je ontvangt daarop via mail een bevestiging van jouw inschrijving.

LET OP:
Omdat de tocht alleen doorgaat als het minimum aantal van 5 deelnemers is bereikt werken we met een inschrijvingstermijn. Deze sluit op 1 mei 2019. Als op die datum het minimaal aantal deelnemers niet is bereikt, dan gaat de tocht niet door.
Natuurlijk gaan wij ervan uit dat de tocht doorgaat! In dat geval ontvangen de deelnemers zo spoedig mogelijk via de mail een boekingsbevestiging en uitgebreide tochtinformatie.

Vragen
Heeft u vragen en/of opmerkingen? Aarzel dan niet en neem contact met mij op! Dat kan via mail (info@mountarnold.com) en/of telefoon (+31 6 36526482).