BERGTOPPEN VERZAMELEN IN DE TANNHEIMER BERGE

Komende zomer en herfst organiseert Mount Arnold een vijfdaagse huttentocht in de Tannheimer Berge, een karakteristiek gebergte op de grens tussen Duitsland en Oostenrijk.
Tijdens deze tocht doorkruisen we dit bijzondere gebergte. Daarbij zullen we dagelijks één van de vele – relatief makkelijk bereikbare – bergtoppen ‘beklimmen’. Vanaf deze bergtoppen hebben we schitterende uitzichten op de omringende bergen. We overnachten in twee gezellige berghutten en twee authentieke almhutten. Doordat we met een kleine groep op pad gaan is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht.

Wat maakt deze huttentocht speciaal?
De Tannheimer Berge is een gebergte, dat zich uitermate goed leent voor het ‘beklimmen’ van bergtoppen. Dit zullen we dan ook iedere dag doen. Bij de dagelijks af te leggen afstand om bij de volgende hut te komen is hiermee qua benodigde tijd ook rekening gehouden.


De route
Grän – Bad Kissinger Hütte – Gräner Höhenweg – Otto Mayr Hütte – Sababachtal – Alpenroseweg – Schneetal Alm – Alpenroseweg – Gimpelhaus – Nesselwang – Krinnenalpe – Haldensee – Grän

De dagelijkse wandelingen
Het gaat tijdens deze reis niet om snelheid, af te leggen kilometers en/of te overbruggen hoogtemeters, maar om het genieten. Natuurlijk zullen we ons fysiek inspannen en zullen we (zoals gebruikelijk inde bergen) iedere dag vroeg op pad gaan. Op die manier hebben we namelijk ruimschoots de tijd voor onze wandelingen. Zonder tijdsdruk kunnen we zo maximaal genieten van de overweldigende natuur, de heerlijke lunches onderweg en de gezelligheid met elkaar. De dagelijkse wandelingen zijn voor iedereen met een redelijke conditie goed te doen en er zitten geen gevaarlijke passages in de wandelingen.

De tocht van dag tot dag
Dag 1: looptijd 2 uur, 650 hoogtemeters stijgen
Dag 2: looptijd 4 uur, 350 hoogtemeters stijgen en 600 hoogtemeters dalen
Dag 3: looptijd 4 uur, 700 hoogtemeters stijgen en 600 hoogtemeters dalen
Dag 4: looptijd 4 uur, 600 hoogtemeters stijgen en 700 hoogtemeters dalen
Dag 5: looptijd 3 uur, 200 hoogtemeters stijgen en 600 hoogtemeters dalen

LET OP: Deze looptijden en hoogtemeters zijn exclusief het ‘beklimmen’ van de bergtoppen. Daarvoor moet dagelijks maximaal één uur extra worden gerekend.

Praktische informatie

PRIJS:
€ 675,= per persoon

Inclusief:
* 2 overnachtingen met halfpension op een berghut
* 2 overnachtingen met ontbijt op een almhut
* 5 dagen begeleiding door een gediplomeerd en ervaren bergwandelgids

Exclusief:
* heen- en terugreis
* persoonlijke uitgaven, zoals eten buiten ontbijt en avondeten en drankjes
* verzekeringen (LET OP dat uw reisverzekering een goede bergsportdekking biedt!)

DATUM:
Van woensdag 30 september tot en met zondag 4 oktober 2020, VERTREK GEGARANDEERD 🙂

REISDUUR:
5 dagen

DEELNEMERS:
minimaal 4 en maximaal 8 personen

DEELNAME-EIS:
* goede lichamelijke gesteldheid en een redelijke conditie (voor looptijden tot 6 uur)
* “trittsicherheit” (zeker lopen over oneffen, rotsachtige en onverharde paden)
* technisch lichte tot middelzware wandelingen, met een paar uitdagende passages

BENODIGDE UITRUSTING:
De deelnemers ontvangen ruim voor vertrek een uitgebreide uitrustingslijst.


Belangrijke bepalingen
* Deelname geschiedt op eigen verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid.
* De deelnemers hebben een passende bergsportverzekering.
* Arnold Jansen (Mount Arnold) heeft het recht het programma (o.a. uit zekerheidsoverwegingen) te veranderen. Indien hierdoor extra kosten gemaakt moeten worden, dan komen deze voor rekening van de deelnemers.
* Mijn algemene voorwaarden (AGB in het Duits) zijn van toepassing.

Organisatie
Deze tocht wordt georganiseerd door Mount Arnold en wordt aangeboden in samenwerking met de Hüttenwirten van de berg-/almhutten, waar we overnachten.

De gids
Arnold Jansen is een ervaren en gediplomeerd bergwandelgids en is lid van de vereniging van bergwandelgidsen in Steiermark (Oostenrijk). Meer informatie over mij vind je onder ‘Over (Mount) Arnold‘.

Inschrijven/boeken
Het aantal plaatsen is beperkt, schrijf je daarom zo snel mogelijk in. Dit doe je door een mail te sturen naar info@mountarnold.com. In deze mail vermeld je de NAW gegevens en geboortedatum van de personen, die aan deze reis willen deelnemen. Je ontvangt daarop via mail een bevestiging van jouw inschrijving.

LET OP:
Inschrijven is mogelijk tot 15 juni 2020. Het minimaal aantal deelnemers is bereikt, dus de tocht vindt plaats!

Vragen
Heeft u vragen en/of opmerkingen? Aarzel dan niet en neem contact met mij op! Dat kan via mail (info@mountarnold.com) en/of telefoon (+31 6 36526482).